LA JUNTA


Des del grup promotor creiem que hi ha alguns conceptes que ens cal explicar una mica més ja que els hi hem canviat el contingut tradicional i aspirem a donar-n’hi un altre. En la línia dels temps que corren cal crear espais en els que els diferents projectes individuals o col·lectius de caràcter cultural, de creació i difusió de coneixement, puguin trobar un àmbit d’intercanvi i col·laboració que els impulsi i els faci créixer. Hem fet l’aposta territorial per la comarca del Segrià perquè és l’àmbit difús en el que ens movem molts de nosaltres.

Seguint aquest esquema iniciem una sèrie d’articles en aquest bloc referint-nos a la Junta.

La Junta del Centre d’Estudis (cap. IV) és l’òrgan que ostenta la representació tal i com estableix la normativa vigent d’aplicació http://www.gencat.cat/diari/6035/11362090.htm  i tal com es recull en els estatuts, aquesta representació s’exercirà a través de la signatura del president i el secretari, en els actes administratius i el president i el tresorer en el fiscals i financers. La representació que serà de caràcter institucional sempre es donarà per delegació de l’Assemblea que és l’òrgan principal de decisió en tot cas. Aquesta Junta no té sentit si no és en col·laboració i participant de forma activa amb la Coordinadora Tècnica. El president podrà ser substituït pel “soci o sòcia que designi la Coordinadora Tècnica”, tal com diu a Article 16. Funcions i atribucions, en el punt 2, per tant la figura de vicepresident no és necessària d’entrada. Les funcions del tresorer i del secretari es recullen en el Capítol VI i segueixen les del model ofert pel Departament de Justícia tot i que algunes funcions se’ls hi ha sostret o queden mediatitzades pel futur Reglament intern. Durant el primer període d’organització i posada en marxa, des de la comissió gestora hem cregut oportú presentar una Junta que tindrà com objectiu conjuntament a la Coordinadora tècnica posar en marxa el projecte i establir dinàmiques d’intercanvi i relació entre els membres d’aquest centre d’estudis i cercant la col·laboració d’altres institucions i organitzacions de la comarca o de fora d’ella que facin més fàcil i factible els objectius amb els que es crea. Des de la comissió gestora es va arribar a aquesta decisió

atenent a l’operativitat i la necessitat de endegar des de ja activitats i unes primeres dinàmiques que cerquin la interrelació de tots els membres i d’aquests amb la totalitat del territori amb una clara voluntat de “fer comarca”, com a base per engegar projectes transversals en l’espai físic i social i en el coneixement. Per tant cal dir que la voluntat de permanència d’aquesta junta és limitada en el temps i que es posaran els càrrecs a disposició per tal d’obrir un període de presentació i elecció de candidatures quan l’Assemblea ho estimi convenient, mai més enllà de l’any sense sotmetre-la a ratificació. Aquesta és la voluntat que presentem avui i que esperem sigui votada en l’Assemblea constituent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s