ES CONSTITUEIX EL CENTRE D’ESTUDIS COMARCALS DEL SEGRIÀ (CECS)


Divendres 8 de juny, a les 8 del vespre estava convocada l’assemblea constituent del nou Centre d’Estudis Comarcals del Segrià. Abans de començar l’assemblea es va tenir un emotiu record per Julieta Agustí, directora del Centre de Titelles de Lleida.

S’inicià l’assemblea amb una breu exposició del procés constituent, la creació d’una junta gestora que havia redactat una proposta d’estatuts, havia proposat un model organitzatiu, nomenat una junta constituent i s’havia plantat a divendres 8 de juny amb la feina feta i esmenada, a punt per a ser aprovada.

Exposada la feina feta, va ser el moment d’aprovar els estatuts, gairebé per unanimitat, tan sols va tenir dues abstencions. Seguidament, es va explicar la necessitat de nomenar una junta constituent per tal de poder legalitzar l’entitat, es va proposar tres persones (Xavier Eritja, Alberto Velasco i Marta Guiu). Les tres es van veure reforçades per unanimitat en els càrrecs de president, secretari i tresorera, respectivament.

Seguidament, es va exposar el paper de la Coordinadora Tècnica, una eina que havia de donar forma a l’òrgan rector de l’entitat i substituir el que tradicionalment s’ha considerat com a junta directiva. La Coordinadora és una eina oberta a tothom i flexible encarregada de portar a terme les tasques habituals de l’entitat i facilitar que les persones que tinguin una proposta trobin un lloc per treballar sense necessitat de formar part d’una junta tècnica tancada. Es va anunciar que s’obria la possibilitat a tota persona que s’oferís a formar part d’aquesta Coordinadora, l’únic requisit eren les ganes de treballar per l’entitat i per la comarca. En els propers dies s’aniran recollint els voluntaris a formar-ne part, a més de convidar-los a la reunió de treball del proper 25 de juny de 2012.

A continuació, s’anuncià l’elaboració d’un reglament de règim intern que fos una eina per regir-se més dúctil i adaptada a les necessitats de cada moment per als associats i associades. En les properes setmanes es començarà a treballar per redactar-lo.

Després es proposà realitzar una reunió oberta per constituir la Coordinadora Tècnica el dilluns 25 de juny de 2012 a les 19,30 hores i a l’Ateneu Popular de Ponent (c/ Pau Claris, 10 Lleida).

Ja per acabats els apartats constituents es va obrir un torn de propostes i pluja d’idees per començar a treballar. El torn de paraules va ser força fluid hi van haver diverses propostes, des d’organitzar actes en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, passant per unes jornades d’estudis comarcals i una publicació a altres propostes que es van anar sentint a la sala. El debat es va traslladar al replà de l’Ateneu tot fent una copa de cava per celebrar la constitució del CECS i obrir la set per a futurs projectes que començaran a perfilar-se el proper 25 de juny.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s