ELS CECS DEMANA AJUDA PER INDEXAR FESTES DEL SEGRIÀ


El Centre d’Estudis Comarcals del Segrià (CECS) participarà en l’elaboració de l’Inventari del Patrimoni Festiu de Catalunya cobrint la comarca del Segrià. L’Inventari servirà per realitzar el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, instrument que permetrà revisar i definir les diferents figures de catalogació i fer noves declaracions d’interès.

En què consisteix el projecte?

  1. Omplir unes fitxes per a cada localitat i festa al llarg de l’any.
  2. Totes les festes tenen uns camps definits, no gaire complicats, en què es demanen aspectes com, el nom de la festa, la població, la comarca, les dates, durada, periodicitat, elements d’interès, actes o accions a destacar, organitzadors, etc.
  3. No requereix d’una inversió de temps excessiva.
  4. Requerirà d’alguna trobada esporàdica i contacte amb els coordinadors mitjançant la xarxa (correu-e).

Qui hi pot participar?

Hi pot participar tothom, només fan falta ganes de col·laborar i estima per la pròpia població i barri. No volem deixar cap poble del Segrià sense que s’inventariïn les seues festes.

Què demanem?

El Segrià té 37 poblacions i 1 capital gran, la dificultat del projecte està en l’abast territorial, per aquest motiu demanem voluntaris i voluntàries que es proposin per fer l’inventari de festes per a la seua població.

Objectius

  1. Des del CECS volem donar a conèixer a la resta de Catalunya el patrimoni festiu comarcal, són l’esforç de molta gent i s’ho val.
  2. Reivindicar les festes de la comarca i posar-les en valor.

Interessats i interessades

Si voleu participar podeu fer dues coses,

  1. Escriure’ns al correu del CECS que trobareu aquí.
  2. Difondre-ho entre les persones que penseu que hi poden ajudar (per exemple, persones implicades en l’organització d’alguna festa).

Qui millor pot reflectir les festes en la seua totalitat i copsar els aspectes més interessants són els mateixos que ho viuen. El projecte és prou important per no quedar-nos plegats de braços, donem corda a les nostres festes, ajudeu-nos (ajudeu a la comarca), participeu en aquest engrescador projecte. El Segrià també és festa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s