VIII Jornades El Segrià a Estudi


Les vuitenes jornades El Segrià a Estudi, que s’havien de desenvolupar presencialment aquest any a Llardecans el 21 de novembre de 2020, es van dur a terme de forma telemàtica el divendres dia 20 i dissabte 21 de novembre.

Organitzades pel Centre d’Estudis Comarcal del Segrià (CECS), l’evolució pandèmica de la Covid 19 ens va situar davant la tessitura de cancel·lar-les o organitzar un nou format alternatiu a la presencialitat. La Comissió Tècnica del CECS va decidir, prèvia reunió telemàtica, tirar endavant les jornades per no defraudar als més de 20 ponents que tenien intenció de presentar els seus estudis sobre el Segrià.

L’experiència fou molt positiva, ja que el desenvolupament de les jornades fou un èxit amb la presentació de les jornades en streaming i la bona voluntat dels 22 ponents. Durant les tres sessions hi hagué una mitja de 40 a 50 persones connectades, que van poder gaudir, des de la comoditat de la pantalla, de les darreres investigacions sobre diversos aspectes del Segrià com la seva història, la seua parla, els seus escriptors, les seues festes i costums, la seua societat, la vegetació que li és pròpia, la fauna, el seu territori, la geologia o la geografia.

Tot esperant que el 2021 ens puguem retrobar presencialment a les projectades novenes jornades a Llardecans, com estava previst per enguany, emplacem de nou a tots els estudiosos de la comarca perquè preparin noves comunicacions per l’any que ve.

Clicant a la imatge podeu consultar diferents fotografies de les jornades: Jornades Virtuals 2020//embedr.flickr.com/assets/client-code.js