Jornades Europees de Patrimoni 2021: Alguaire i Alfarràs


El 9 d’octubre de 2021, el Centre d’Estudis Comarcal del Segrià (CECS) ha participat en les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Aquesta edició, que era la trentena de les JEP, era la desena consecutiva que el CECS organitzava una activitat de descoberta del patrimoni del Segrià.

Aquest any 2021 s’han dut a terme dues activitats el dissabte dia 9 d’octubre de  2020.

Al matí, de 10 a 13.30 hores, s’ha fet la visita de patrimoni d’Alguaire, amb la col·laboració del seu ajuntament, amb la participació dels 56 inscrits prèviament al web del centre.

L’arqueòloga Maria Soler (UB), guiant la visita al Monestir Femení de Sant Joan d’Alguaire

La visita ha començat al Monestir Femení Hospitaler d’Alguaire, amb el guiatge de l’arqueòloga de la Universitat de Barcelona Maria Soler. Seguidament, ens hem desplaçat a l’església parroquial de Sant Serní, un híbrid d’arquitectura barroca i del franquisme, on l’historiador Joan Ramon Gonzàlez, ha explicat les seves característiques.

Posteriorment, hem visitat el pou de gel, amb explicacions de l’historiador Josep Gallart; el casal sociocultural, guiats per la historiadora Pilar Pelegrí i hem finalitzat la visita al Santuari del Merli, de nou amb les explicacions de Joan Ramon González.

L’historiador Ramon Dalfó a la sortida per les fàbriques d’Alfarràs

A la tarda, ens hem trobat a Alfarràs, a les 16.30 hores, on hem començat visitant el Molí d’aigua i, després, les fàbriques tèxtils Viladès i Casals, inclosa la colònia d’aquesta darrera. La visita ha anat a càrrec de l’historiador industrial Ramon Dalfó, membre també de l’Associació Amigues i Amics del Patrimoni Cultural i Natural d’Alfarràs, que també ha col·laborat en l’organització de l’acte

L’arqueòleg Joan Ramon González donant explicacions al santuari de Merlí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s