Passat, present i futur: Cal Macià – Casa Vallmanya (16 octubre)


Benvinguda a la Jornada

El passat 16 d’octubre el Centre d’Estudis Comarcal del Segrià (CECS), en col·laboració amb el Museu de Lleida i la Plataforma Salvem Casa Vallmanya, va organitzar la Jornada: “Passat, present i futur: Cal Macià – Casa Vallmanya”. L’objecte principal de la jornada va ser posar en valor el patrimoni de la Casa de Vallmanya en diversos sentits, per ajudar al seu coneixement, evitar-ne el deteriorament que pateix i afavorir la seva conservació.
La jornada va comptar amb la participació de 40 persones, que es van reunir al Museu el dissabte dia 16 a les 9.30 hores i es va allargar fins a les 13.30 hores. L’acte va començar amb un breu parlament de benvinguda a càrrec d’Albert Turull, director dels serveis territorials del departament de Cultura a Lleida, Josep Giralt, director del Museu de Lleida, i Quintí Casals, president del CECS.
Seguidament, es va fer una exposició de mitja hora de tres ponències:

10:00 – Patrimoni arquitectònic, a càrrec de Joan Ramon Gonzàlez, arqueoleg de la Diputació de Lleida;

10.30 – Patrimoni agrari, a càrrec de Josep Joan Mateu, doctor en història amb la tesis: “El Canal de Aragón y Cataluña. Gestación, construcción y puesta en explotación (1782-1940)”;

11.00 – Patrimoni sociopolític, a càrrec de Quintí Casals, doctor en història contemporània.

Després d’una pausa per prendre cafè, la jornada es va cloure amb una Taula rodona d’experiències (11.30 hores), formada per David Gonzàlez Vàzquez, de l’Observatori Europeu de Memòries (EUROM); Jordi Seró, de l’empresa patrimonial In Situ; i Marc Macià, professor de la Universitat de Lleida i especialista en “la ruta Macià a Catalunya”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s